JOKER DARTS

      Joker Dart, som är Ålands enda dartförening, bildades strax efter nyår 1994 när ett 10-tal dartintresserade samlades på Park Bar i Mariehamn för att bilda en förening med dart som gemensamt intresse. Redan till påskhelgen var man igång med föreningens första större arrangemang – Koff Open – som spelades på Park Hotell och samlade ett 40 tal deltagare från Åland och Sverige. Tävlingen, som alltid arrangeras i påskhelgen, har under årens gång utvecklas både till deltagarantalet och sett till kvalitén och heter numera Åland Open.


      Under sommaren -95 fick man, efter hårda förhandlingar, tillgång till en egen lokal som man på talka fixade upp och man kunde hålla invigningsfest på hösten. Lokalen har under årens gång genomgått flera ombyggnader och renoveringar, och är idag ca 200 kvadratmeter stor. Förutom 13 darttavlor finns också en caféavdelning.


      1995 debuterade man också i det finska riks seriespelet med ett herrlag i div. 2 som placerade sig mitt i tabellen. Efter att föreningen deltagit i riks seriespelet ett par år gjorde man ett uppehåll för att återkomma igen 2000 med ett herrlag som lyckades med bedriften att gå igenom serien utan förlust! Året efter placerade man sig på en fin 5:e plats i Finlands näst högsta serie. Efter 3 år i div. 1 föll herrlaget ner igen till div. 2 där man fortfarande huserar. Från och med 2005 deltar också ett damlag i det finska riks seriespelet.

      1999 arrangerade föreningen också en tävling på hösten, Taxfree cupen, som samlade ett rekordstort antal deltagande. 2001 återkom Taxfree cupen och även denna gång var deltagarantalet över förväntan. 
2005 arrangerade föreningens en landskamp mellan Finlands och Sveriges juniorlag. Efter 2 dagars intensivt tävlande stod Sverige som segrar.


      2007 samlade föreningen den Finska och Svenska dam eliten när man arrangerade Nordic Ladies Trophy, en tävling som hade hela 3.200 € i prispotten, vilket var möjligt tack vare stöd från Ålands
Landskapsregering, Mariehamn Stad samt ett gott samarbete med det åländska näringslivet.